Dit onderdeel van personal training spitst zich toe op de recreatieve en competitieve golfers. Door gespecialiseerde bijscholingen te volgen kan SAM je begeleiden bij het verbeteren van de 4 belangrijkste pijlers voor een goeie swing. Kracht, stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit. Wanneer men deze 4 componenten beheerst, resulteert dit in een zuivere, gecontroleerde swing.

De technische training op de golfbaan is bepalend voor het ontwikkelen van een goeie swing maar vaak zijn er fysieke tekorten die een perfecte techniek belemmeren. Daarom is functional training, toegespitst op golf, een ideale aanvulling voor uw trainingen.

Flexibiliteit en mobiliteit kunnen we samen nemen. Deze pijlers hebben te maken met de bewegingscapaciteit van spieren en gewrichten. Beiden bepalen jouw maximale bewegingsomvang tijdens de swing. Ook het gemak waarbij deze posities bereikt worden is zeer bepalend voor goeie techniek.

Evenwichtstraining helpt je om controle te hebben (en houden) over je lichaam. Een goeie balans zorgt ervoor dat het lichaamszwaartepunt op de juiste positie blijft gedurende de swing. Als je dit moeilijk onder controle kunt houden verlies je een groot deel van je kracht in het herstellen van je evenwicht, voor en na het balcontact.

Kracht is het laatste component. Dit zorgt voor de extra afstand. Hier is het belangrijk dat er functioneel ( en niet geïsoleerd) getraind wordt. Een bodybuilder met veel kracht en spiermassa zal er niet automatisch in slagen om de bal ver te spelen. Het samenspel tussen de verschillende spiergroepen is hier van groot belang. Vandaar dat specifieke golfoefeningen met functionele materialen bijdragen tot een goeie ontwikkeling van alle spiergroepen.

Onderstaande video's geven je de mogelijkheid om thuis je techniek te verfijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=QReP6SLXKro&list=PLihmSU9CmzOpY68oBSxxkzvslVm8b-Vm0