De Pilates methode is genoemd naar Joseph Pilates (1880-1967), een gedreven en briljant docent, die zijn methode “The Art of Contrology” noemde. Joseph Pilates geloofde in de kracht van de geest om het lichaam te beheersen. En in de kracht van het lichaam om de geest te ondersteunen.

De Pilates methode is erop gericht het lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Het benadrukt de kern van je lichaam, de buik, schuine buikspieren, onderrug, binnen- en buitenkant van de dijen. Daarom is Pilates een meerwaarde voor al wie bezig is met de gezondheid van zijn/haar lichaam. Pilatesbewegingen vereisen dat je vrijwel je hele lichaam activeert, en dit in opperste concentratie. En voor elke beweging die je onder de knie hebt, heeft Pilates een andere versie die nét dat tikkeltje anders is.

“ Stretch with strength and control. Control is the most important part because it makes you use your mind.”

In onze studio doceren we de MAT. Alle oefeningen worden hierop uitgevoerd. Voorkant, achterkant en zijkant van het lichaam komen aan bod gedurende een 50 minuten durende workout. Er is geen voorkennis verreist en ook het niveau speelt geen rol. Iedereen is welkom.

HOPE TO SEE U SOON IN OUR PILATES CLASS