Core stability is een andere benaming voor rompstabiliteit. Dit is een combinatie tussen spierbalans en spierkracht in het midden van het lichaam. Je kunt deze benaming in 2 delen opsplitsen: core & stability. Als we over ‘core’ spreken, dan spreken we over de romp. Deze bestaat uit rug-, buik-, bil- en heupspieren. De vertaling voor stability is stabiliteit.

Het is belangrijk om de correcte stabiliteit te creëren voor de romp. Dit wilt zeggen dat dat je core dusdanig getraind is, dat het de rest van het lichaam kan aansturen, zonder dat het klachten veroorzaakt. Zie je lichaam als een kapstok. Je core is de grote staaf die alle takken of dus ledematen draagt.

Maar ook het omgekeerde klopt. Als deze core niet voldoende in evenwicht is zal je gaan compenseren in de recht van je lichaam. Dit tijdens alle dagdagelijkse activiteiten maar zeker ook tijdens sporten. Dit kan verschillende klachten veroorzaken met bijhorende blessures tot gevolg.

Versterk je core en je lichaam zal je dankbaar zijn!

Lessen gaan door op zaterdagochtend en wordt gegeven door Kaz van Nevernotmoving. Kaz is zelf traitleet en personal trainer. Met zijn ruime kennis op gebied van uithoudingssporten zorgt hij ervoor dat jouw basis stevig is/wordt.