Wij houden van reizen, wij houden van lekker ( en gezond ) eten, wij houden van lekker en gezond eten op reis...

Als we zouden mogen verhuizen naar een bestemming naar keuze, dan is de beslissing rap genomen. We laten alles achter en verhuizen naar Kopenhagen. De cultuur, de sfeer, het design... Een stad naar ons hart. Hieronder vind je enkele toffe adresjes om te ontbijten, brunchen, lunchen en dineren. Keuze genoeg!

1. Rise and Shine - STAY by HAY

Wij verbleven in het STAY by HAY hotel/appartement ter hoogte van Island Brygge. Niet enkel de looks maar ook de smaken van het ontbijt waren top. Voldoende keuze, voor elk wat wils, en dit in een minimalistisch kader.

2. 42 RAW - Contemporary interpretation of plant-based eating

Of je nu wilt ontbijten, brunchen of lunchen, bij 42 RAW kan je altijd terecht. De vestiging waar wij gingen ( Pilestræde 32) bevindt zich midden in het centrum van Kopenhagen. Ideaal als pauze tijdens een drukke shop-dag. Wij aten er de lunch bowl. Volgende keer gaan we zeker terug voor het ontbijt!

3. Wulff & Konstali - brunch as it should be

Deze wil je echt niet missen! Op zondag gaan wij brunchen bij W&K. Reserveren is niet nodig. Het concept gaat als volgt: je kiest uit de lijst 5 of 7 kleine gerechtjes, ze brengen jouw bestelling aan tafel en jij kunt genieten! Ze hebben verschillende vestigingen maar onze voorkeur gaat uit naar deze dichtst bij het strand. Ideaal om een zondag aan zee te starten.

4. PALAO - eat good, feel amazing

Aangezien wij er maar 3 dagen waren konden we niet overal een volwaardige maaltijd bestellen. Bij deze gingen we langs voor een healthy juice en een latte. Beiden toppers.

5. MOTHER - feed me

Het meatpacking discrict is 1 van de hipste buurten in Kopenhagen als het op eten aankomt. Onze favoriet hier is 'MOTHER'. Autentieke italiaanse keuken met bijpassende sjoviale sfeer. In de zomer kan je buiten zitten aan houten tafels, maar ook binnen is het gezellig vertoeven. Buiten reserveren is niet mogelijk maar door de vlotte bediening hoef je niet lang te wachten.

Wij hadden geen 'zin' in pizza en namen dan maar enkele gerechtjes om te delen. Heerijk verse burrata, gepekelde groentjes en foccacia.

Maar wat is een diner zonder dessert?

6. simpleRAW - Rawfood, vegan, vegetarisch

Nog steeds honger na al het shoppen? Spring dan eens binnen bij simpleRAW. Dit adresje bevindt zich op een pleintje waar het gezellig vertoeven is. Buiten staan enkele tafeltjes ( wat zeer fijn is als de zon schijnt) maar ook het interieur binnen mag er best wezen!

7. SOULS - eat like you give a fork

Eigenlijk wilden we op deze plek de brunch bestellen maar we waren even de tijd uit het oog verloren. Op weekdagen loopt deze tot 14:00, in het weekend tot 15:00. Maar deze salades stelden ons helemaal niet teleur. Wat ziet het er prachtig uit, nietwaar?

8. Sticks n Sushi - Tivoli hotel

Wat is een citytrip zonder heerlijke sushi? Deze kon ons reeds bekoren in London ( zie blogbericht: where to eat in London) en stelde ook deze keer niet teleur.

Het feit dat je eet op het 12e verdiep van het Tivoli hotel, EN dat je kunt schommelen tijdens de apertief of het dessert maakt van dit dinertje een totaalervaring.

9. BRUS - Bar, Brouwerij, Restaurant

Wat doe je als de Belgen een WK match spelen als jij in Kopenhagen bent? Dan zoek je uit waar je lekker kunt eten EN de match kunt bekijken. Deze zaak zorgde voor de ideale combinatie. Brus bevindt zich in 1 van de hipste wijken van Kopenhagen en is de perfecte combinatie van fijne keuken en lekkere dranken. Enkele van de bieren worden zelfs ter plaatse gebrouwen!

CPH -> See U Soon!