Vergeet alle stereotiepen. Geen extreme agressie of bloedende neuzen. Deze workout is momenteel héél hot en toegankelijk voor iedereen. Dit is wat boksen met jouw lichaam doet.

* Het verbetert je cardiovasculaire uithoudingsvermogen.

De slagen volgen elkaar op een sneltempo op. Je hartslag gaat de lucht in. Dan moet je lichaam even recupereren om vervolgens de volgende reeks slagen uit te voeren. Door deze intervaltraining maak je je hartspier sterker en je algemene uithoudingsvermogen groter!

* Je lichaam wordt strakker.

Niet enkel je armen/billen worden steviger maar ook je romp ondergaat een transformatie. Bij het uitvoeren van een slag span je de buik- en rugspieren op. Elke keer opnieuw. Geen wonder dat al de boksers een sixpack hebben!

* Het geeft je zelfvertrouwen.

Tijdens een boksles kan je je innerlijke 'Ali' naar boven halen. Door de slagen uit te delen en te incasseren voelt het alsof je de wereld aankan.

* Je slaat de stress uit je lichaam.

Je hartslag gaat de lucht in, het zweet loopt langs je nek. Je denkt aan niets anders dan de volgorde van de slagen. En als het dan jouw beurt is sla je alle energie of frustraties van de dag eruit. HEERLIJK!

* Het verhoogt je proprioceptie.

Onder proprioceptie versta je het lichamelijke bewustzijn, ruimtelijke bewustzijn of oog-handcoördinatie. Je lichaam en hersenen moeten goed kunnen samenwerken om een goeie bokser te zijn. Dit kan je ook trainen. Hoe meer je deze vaardigheid traint, hoe beter dit gaat. En dit komt ook in het dagelijkse leven alleen maar ten goede.

* En het is gewoon héél leuk!